Slachtoffers van een ongeval steeds vaker afhankelijk van aansprakelijke partij

Slachtoffers van een ongeval steeds vaker afhankelijk van aansprakelijke partij

zondag 7 juli, 2019

Het komt geregeld voor dat een slachtoffer van een ongeval (of een medische fout) hierdoor ook arbeidsongeschikt raakt of extra zorg nodig heeft. Op zo’n moment zijn de lichamelijke (en vaak ook psychische) klachten en beperkingen niet de enige problemen waarmee het slachtoffer zich geconfronteerd ziet.

Regelmatig moet men noodgedwongen ook een beroep doen op het sociale zekerheidsstelsel (denk hierbij aan het aanvragen van een Ziektewet-uitkering of het inschakelen van hulp vanuit de WMO). Doordat er de laatste jaren in verband met bezuinigingen sprake is van een verschraling van het zorgstelsel, levert dit voor slachtoffers extra frustratie op. Zo wordt men nog wel eens van het kastje naar de muur gestuurd, zo blijkt uit recent onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam*. Voor “gezonde” mensen is dit al extreem vervelend, voor slachtoffers met een broze gezondheid komt dit al helemaal als een extra last. Dit heeft bovendien een negatieve invloed op het herstel.

Door de hiervoor genoemde ontwikkeling dient men zich voor hulp en ondersteuning eerder te wenden tot de aansprakelijke verzekeraar. De ervaring leert echter dat dit proces door achterstanden bij verzekeraars en discussies over de schade ook vaak niet van een leien dakje gaat.

Hierdoor is de noodzaak van de betrokkenheid van een letselschade-advocaat groter geworden. Het slachtoffer krijgt dan een specialist aan zijn of haar zijde, die namens hem of haar kan optreden om zaken gedaan te krijgen en processen te bespoedigen. Dit zorgt voor ontzorging van het slachtoffer, waardoor deze zich volledig op herstel kan richten. Daarnaast beschikt het slachtoffer over een laagdrempelig aanspreekpunt bij wie men snel terecht kan. Bovendien komen de (redelijke) kosten van deze rechtsbijstand op grond van de wet voor vergoeding in aanmerking.

Heeft u behoefte aan rechtsbijstand of heeft u een andere vraag? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Arcus Letselschade. Wij helpen u graag verder.

*Bron: https://www.amweb.nl/schade/nieuws/2019/05/letselschadeslachtoffer-door-verschraling-zorgstelsel-steeds-meer-aangewezen-op-civiele-aansprakelijkheid-101117096

Wilt u dat wij contact met u opnemen?

    Meer nieuws

    Voorlopig getuigenverhoor

    woensdag 14 augustus, 2024

    Artikel 186 Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering bepaalt dat in gevallen waarin bij wet het bewijs door getuigen is toegelaten, op verzoek van een belanghebbende onverwijld (= zonder uitstel) een voorlopig getuigenverhoor kan worden bevolen. Doel van het voorlopig getuigenverhoor Procederen kost niet alleen veel geld, maar vaak ook veel tijd. Soms is het voorafgaand aan […]

    Lees verder

    Toename verkeersongevallen met fatbikes: Dit moet je weten

    vrijdag 14 juni, 2024

    Uit recent onderzoek van VeiligheidNL (kenniscentrum voor letselpreventie) bleek dat artsen op de spoedeisende hulp een toename zien van het aantal verkeersongevallen met een fatbike. Verder viel op dat het aandeel van de leeftijdscategorie 10-14 jarigen steeds groeit. Het onderzoek werd wijd verspreid door de (sociale) media, met een oproep tot het verbeteren van de […]

    Lees verder

    Heeft u schade? Stuur een mail of bel (076) 700 27 75