Vergoeding van affectieschade

Vergoeding van affectieschade

maandag 7 januari, 2019

Vanaf 1 januari 2019 is het wettelijk mogelijk om een vergoeding te krijgen voor affectieschade. Met affectieschade wordt de immateriële schade bedoeld bij naasten van slachtoffers die door een fout van een ander zijn overleden of ernstig of blijvend letsel hebben opgelopen. Een vergoeding die toeziet op affectieschade kan gezien worden als een erkenning van het verdriet van andere personen. De vergoeding voor affectieschade wordt betaald door de partij die aansprakelijk is voor deze gebeurtenis. 

De kring van personen die in aanmerking komen voor vergoeding van affectieschade is beperkt. Er dient sprake te zijn van een zeer nauwe band met het slachtoffer, zoals bijvoorbeeld een partner, gezinslid, ouder en/of kind. Een familieband is geen vereiste. Ook anderen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding. Er zal dan sprake moeten zijn van een (aantoonbare) hechte affectieve relatie met het slachtoffer. 

Voor wat betreft de hoogte van de vergoeding gaat het om vaste bedragen die variëren van € 12.500 tot €20.000. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de ernst van het letsel van de gekwetste en de band tussen de gekwetste en de naaste. 
 
Voor vragen en/of meer informatie over affectieschade kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van Arcus Letselschade.

Wilt u dat wij contact met u opnemen?

  Meer nieuws

  Geslaagd beroep op overmacht bij een ongeval tussen een voetganger en een tram?

  maandag 18 juli, 2022

  Feiten en omstandigheden Op 12 april 2017 heeft op een voetgangersoversteekplaats in Amsterdam een aanrijding plaatsgevonden tussen een voetganger en een tram van GVB. Het verkeerslicht om de trambaan over te steken stond op dat moment op rood vanwege de (voor de voetganger links) naderende tram. Desondanks stapte de voetganger naar voren en liep de […]

  Lees verder

  Aannemer aansprakelijk voor arbeidsongeval waarbij een werknemer van de onderaannemer betrokken raakte?

  woensdag 8 juni, 2022

  Feiten en omstandigheden In deze casus gaat het om een bij een arbeidsongeval betrokken geraakte werknemer van DCD (onderaannemer). In opdracht van Current (aannemer) verzorgde DCD de aanleg van kabeltracés ter voorbereiding op de te verrichten werkzaamheden door Current, namelijk het aansluiten van die kabels op een centraal punt. Current voert in deze weer werkzaamheden […]

  Lees verder

  Heeft u schade? Stuur een mail of bel (076) 700 27 75